Hoe het begon

DAFMAF

VAN & VOOR DAFMAFFEN

 

 

HOE HET BEGON

 

Als 12-jarig jongetje was Rámon al gefascineerd van achteruitrijwedstrijden waar zijn vader in een DAFje aan meedeed. Hij verzamelde al diverse automodellen van oldtimers en Dinky Toys. Een miniatuurtje van DAF mocht zeker niet ontbreken in zijn verzameling. Helaas bleek dit niet zo eenvoudig omdat de DAF Personenwagen BV er niet meer was en de dealers waren overgegaan naar Volvo of een ander merk.

Via via kwam een DAFje en een DAF Torpedo bakwagen in zijn bezit. En deze verzameling werd jaarlijks groter en groter. Het bleef niet alleen bij modelauto’s maar ook de overige DAF spullen maakte deel uit van zijn verzameling. Het maakte niet uit wat het was, als er maar DAF op stond. Hierdoor moesten overige merken wijken zodat er meer plaats was voor DAF.

In 1998 leerde Rámon zijn huidige vrouw Inka kennen. En ook zij raakte besmet met het DAF virus. In 2001 stapten we samen in het huwelijksdafje. De eigen DAF 55 werd opgeknapt voor deze grote dag. Heel de dag stond in het teken van DAF. Zo lieten we bijvoorbeeld een eigen trouwkaars maken met een handbeschilderde DAF erop en stond onze eigen DAF 55 op de voorkant van het kerkboekje. De feestgasten kregen als aandenken onze eigen DAF 55 in miniatuurversie mee (deze zien we overigens nog steeds op de wc's van onze vrienden terug).

In 2003 is onze dochter Yvonne geboren en in 2007 onze dochter Anouk. Ook zij zijn inmiddels met het DAF virus besmet. Ze vinden ze het erg leuk om mee te zoeken naar DAF spullen en Yvonne is een grote hulp op onze jaarlijkse DAF Verzamelbeurs. Touren met onze DAF vinden ze erg leuk.

De verzameling staat al een paar jaar in het speelgoedmuseum Spelebos in Best. Een droom die werkelijkheid is geworden. Wie weet ziet u in het Spelebos iets terug van wat u ooit aan ons geschonken heeft.

Of onze verzameling ooit compleet is, we denken niet dat dit kan. Het blijft een uitdaging om iets te vinden wat we nog niet hebben.

 

Onze miniatuur DAF 55

 

In 2001 hebben we 86 van deze miniaturen ter gelegenheid van ons huwelijk gemaakt.

Alle feestgasten hebben deze van ons als aandenken ontvangen.

Copyright @ DAFMAF 2015